Niinpä tämän viikon ajan olen häärännyt omassa keittiössäni useammin, kuin heinäkuun aikana yhteensä. Ja mitä luomuksia voimaantunut rasvankaristaja onkaan saanut aikaiseksi! Tässäpä muutama erityisen onnistunut yksilö ohjeineen:
Mustikkapuuro
Tarvitaan
Kaurahiutaleita
Kokonaisia, kuorimattomia manteleita
Cashew-pähkinöitä
Mustikoita
Maitoa
Ripaus kanelia
Tilkka hunajaa
Valmistetaan
Kiehauta puuro, lisää hautumisvaiheessa mantelit ja cashew-pähkinät. Kippaa tuotos lautaselle ja lisää loput. Naatiskele kuiduista, hyvistä rasvoista, vitamiineistä ja antioksidanteista!
Kasvispläjäys
Tarvitaan
1 kesäkurpitsa
4 tomaattia
Tuoreita herkkusieniä
4 porkkanaa
1 purkki kikherneitä
Vihreitä papuja
Manteleita
Cashew-pähkinöitä
Valkosipulia
Quinoaa
Valmistetaan
Keitä quinoat erillisessä kattilassa. Paloittele kesäkurpitsa ja porkkana, paistele tovi. Itse käytän paistorasvana kylmäpuristettua kookosöljyä. Kotvasen kuluttua lisää paloitellut herkkusienet, huuhdellut kikherneet, vihreät pavut, valkosipuli ja tomaatit. Paistele tovi. Mausta makusi mukaan - itse tein tästä thai-henkisesti takapotkuista keltaisella curryllä ja garam masala-jauheella. Soijakastiketta, merisuolaa ja mustapippuria heitin sekaan myös. Aika isolla kädellä saa niitä mausteita holvata. Maustamisen jälkeen peitä koko luomus vedellä, heitä mantelit, pähkinät ja quinoa sekaan ja anna hautua, kunnes ruoka vaikuttaa hyvin hautuneelta ja suorastaan suussa sulavalta. Puhutaan ajasta 15-30 min, riippuu, miten muhevaa haluat. Tajuttoman herkullista ja proteiinipitoista,
mutta varoituksen sananen, että jos on maha on ollut lakossa tovin, niin tämän jälkeen ei varmasti ole.
Makaronilaatikko 2.0
Tarvitaan
Tummaa makaronia
Quinoaa
500 grammaa jauhelihaa
Parsakaalia
Iso sipuli
Kolme kananmunaa
7 dl maitoa (tai enemmän tai vähemmän, en tiedä millaisia vuokia teillä on tai millaisia määriä teette!)
Juustoraastetta
Valmistetaan
Ruskista jauheliha sipulin kanssa, mausta suhteellisen voimakkaasti. Keitä makaronit ja quinoa yhdessä. Lado uunivuoan pohjalle ensin kerros makaroniquinoaseosta, sitten jauhelihaa, sitten parsakaalta, sitten makaroniquinoaseosta, sitten jauhelihaa, sitten parsakaalta jne jne jne, kunnes ainekset loppuvat. Sekoita munamaitoseos ja kaada se laatikon päälle niin että vuoka lähes täyttyy siitä. Pinnalle juustoraasteet ja vuoka uuniin, kunnes juusto on nätin ruskeaa. Tunteroinen siinä varmaan menee, en muistanut katsoa kelloa. Tämä on kiva muunnelma klassikosta, joka mielestäni ansaitsisi kilven kiillottamista tänä goji-marjojen ja ihmeuutteiden aikakautena. Pienenä tuunaamisella saa aivan hyvän perusruoan, joka ketsuppiin upotettuna saadaan varmasti kaupattua myös perheen pienimmille. Ja jokunen parsakaali saadaan ehkä vahinkosyötettyä siinä lomassa. Ei tee varmasti pahaa itse kullekaan.
Uijui, näyttääpä pirun hyvältä:3 Pitänee kokkeilla Katin köökissäkin pian näitä, tattista!
VastaaPoistaVarsinki tuo kasvispläjäys oli semmonen, että tein sitä "huomisellekin", mutta taloon "sattumalta" ruoka-aikaan päätyneet miehet teki koko satsista selvää. Ei jääny ku pieni kökkäre. Nommmm!
PoistaPitää laittaa testaukseen!
VastaaPoistaMustikkapuuro on ihanaa, söin sitä lukiossa melko useasti viikossa, jopa iltapalaksi :D
VastaaPoistaKasvispläyjäystä pitää kokeilla, kun siitä on sellasia kikherneitä, joita en osaa/halua kokeilla mihinkään, tai kaikki reseptit, joita oon googlettanut ovat todella pitkän ja monimutkasen näköisiä. Mutta tuo ylläoleva vaikuttaa herkulliselta.
Tosi kiva blogi, liityinpä lukijaksikin :) aika samoista aiheista olet kirjoitellut kuin minäkin, eli tervetuloa vastavierailulle tuttujen aiheiden pariin: http://inmotionblogi.blogspot.fi/
VastaaPoista