keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Läskisota

En tajua, mihin kaikki tämä aika menee. Ensin hälistiin, että joulu tulee, ja juuri, kun aloin tottua ajatukseen, oli koko hulabaloo maailmanloppuineen kaikkineen jo ohi, olin takaisin töissä ja tässä sitä nyt istutaan ihmettelemässä, että miten on mahdollista, että päivitin viimeksi melkein kuukausi sitten.

Olkoon minun lupaukseni tälle vuodelle sitten päivittää reippaammin! Mutta kun minullakin, kuten kaikilla muillakin, välillä tulee tilanteita, kun "on vaan niin paljon kaikkea."

Onneksi olemme jo tammikuun puolella. Tarkoittaa minulle aina yhtä kuin kevättalvi. On olemassa vain syksy, joulu, kevättalvi, ja sitten onkin jo kevät. Ja kesä! Ennen kaikkea kesä!

Bodailut ovat menneet aika mukavasti. En tosin ole mittaillut tai punninnut itseäni sitten joulukuun alun, mutta olen pysynyt suunnitelmille kutakuinkin uskollisena. Joulun yhteydessä tosin tuli viikon totaalinen treenitauko, mutta sen läskeilyn katkaisin tänään raivoisalla yläkertatykityksellä. Mietiskelin siinä, että varmaan aletaan puhua treenaamisen rakastamisesta, kun yhtälö oli seuraava: pystypunnerrus+rokketirolli kuulokkeissa=kylmät väreet. Asiaa!

Mutta hei, vuoden vaihtuminenhan on perinteisesti ollut loistava sauma kaikenlaisten projektien aloittamiselle. Niinpä olin eilen mukana perustamassa suljettua laihdutusryhmää, joka koostuu muutamasta läheisestäni. Homman nimi on seuraava:

Kilpailu on voimassa kesäkuun ensimmäiseen päivään asti. Siinä ei kilpailla pudotetuilla kiloilla, koska kaikilla on hieman erilaiset tavoitteet, vaan kerätään pisteitä siten, että yhden pisteen saa, kun käy harrastamassa liikuntaa (muu kuin arkiaktiivisuus) tai on kokonaisen viikon täysin ilman herkkuja tai alkoholia. Kesäkuun lopussa lisäpisteitä saa myös jokaisesta pudotetusta kilosta, yhden kappaleen.

Jos pisteistään haluaa eroon, onnistuu se joko herkuttelemalla tai juomalla viinaa. It's as simple as that.

Kesäkuun alussa eniten pisteitä kerännyt palkitaan hemmotteluhoidolla. Ja tietysti oikeudella illistellä muille.

Oma roolini tässä projektissa on lähinnä toimia jäniksenä ja valmentajana, muiden osallistujien tähdätessä suurempaan remonttiin. Mutta tuleepa kivasti itsellenikin positiivistä painetta skipata mässyt ja potkia itsensä sinne salille - en halua hävitä aloittelijalle, heh! Kilpailuvietti paras vietti.

Tämä idea on vapaasti lainattavissa. Jos sitä remonttia ei siis vielä ole aloitettu, on nyt korkea aika kerätä porukka kasaan, haastaa hemmot ja aloittaa se uusi elämä vihoviimeisen kerran!

Tässä kuussa muuta: suostuin yllytyshulluuksissani kuukauden vegaanihaasteeseen. Paitsi omalta osaltani kyseessä on ennemminkin vegetaristihaaste. Myös korkki pysyy tämän kuukauden visusti kiinni. Jos olen aiemmin ollut hankala syömisteni kanssa, tulen tässä kuussa olemaan täysin sietämätön. Olen neljän prosenttiyksikön päässä tavoiterasvaprosentista, mutta ne on niitä mukuloita, jotka eivät tule vahingossa. Nyt perkele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti