maanantai 22. lokakuuta 2012

Ensimmäisen kuukauden saldoa

Olen ollut Optimal Performancen tallilla nyt muutamaa päivää yli kuukauden. Kävin perjantaina taas Tytin juttusilla aiheeseen liittyen. Opin, että

*Rasvaprosenttini on tippunut 3,9 prosenttiyksikköä
*Rasvaton massani on kasvanut huikeat kolme kiloa. (Tästä seurauksena painokin on vähän noussut, mutta yhtälössä rasvaprosentti alas, rasvaton massa ylös tämä on pelkästään hyvä asia.)

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet jenkkakahvoissa ja selkäpuolella:

Syyskuu
Lokakuu
Syyskuu 
Lokakuu
Jenkkakahvat ja yläselkä ovatkin juuri ne kohdat, jotka reagoivat hiilihydraatteihin. Varsinkin, kun pidetään mielessä, ettei kuukaudessa pidä odottaa ihmeitä, olen kyllä tosi tyytyväinen tuloksiin. Napaläski sen sijaan istuu tiukasti: sitä on lähtenyt kuukaudessa vain kolme ja puoli milliä. Tytin opastuksella aletaankin nyt kiinnittää erityishuomiota stressinhallintaan, riittävään palautumiseen, ateriarytmeihin (työpäivän ruokailua ei saa kuitata smoothiella), ja niihin kahdeksan tunnin yöuniin. Jotta saataisiin ne kortisolitasot laskemaan, ja maha alkaisi vihdoin luovuttaa niin kovasti varjelemaansa läskiä kohti uusia seikkailuja. Pois ne minusta joka tapauksessa.

Tässä alkaa itsellenikin pikkuhiljaa valjeta, miten itsensä kiristämisessä on kyse niin paljon muustakin, kuin riittävästä treenauksesta ja oikeanlaisesta ruoasta. Eli jos joku siellä vielä yrittää hankkiutua mahakummusta eroon valtavalla määrällä juoksua ja minimaalisella määrällä ruokaa, niin stoppade här! Väärään suuntaan mennään!

Vilautin tuloksia töissä myös Sampolle, joka kävi kuukausi takaperin voittamassa painoluokkansa Bodybuildingin SM-tittelin. Kaveri siis tietänee jotain tuosta rasvan tiristämisestä. Hän piti tuloksia todella rohkaisevana, että nyt ollaan asian ytimessä. Kuukaudessa ei kuulemma kisoihin valmistauduttaessa vielä yleensä edes saada juuri mitään näkyviä tuloksia aikaiseksi - puhutaan vähintään kahden kuukauden työstä. Sampo muistutti myös, miten jokaisella on oma ongelma-alueensa, josta rasva tuppaa lähtemään kaikista nihkeimmin. Mutta että muutaman kuukauden jumin jälkeen saatetaan kerralla suorastaan humahtaa eteenpäin. Tärkeintä on luottaa siihen omaan ohjelmaan: jos kerran saan tuloksia aikaan tällä, on vain ajan ja hienosäädön kysymys, milloin myös napaläski luovuttaa.

Vertailun vuoksi Sampo kertoi, että hän tietää olevansa kisakunnossa, kun napaläski näyttää yhtä milliä - kun loppupahis on kukistettu, ovat muutkin paikat varmasti tiukassa kunnossa.

Joopa joo. Minulla tuo napaläski näyttäisi tällä hetkellä olevan vain 36 milliä enemmän kuin Sampon kisaunto. Wuppiduu.

Mutta mutta, kuukauden kokeilun jälkeen olen erittäin innostunut ja motivoitunut. Antakaa sitä rautaa niin minä nostan sen!

Loppuun muuten kuluneen neljän viikon treenit purettuna:

Viikko 38 - Keskiviikkona ensimmäinen käynti Optimal Performancella Jonin kanssa. Loppuviikolle kolme punttitreeniä - jalat kahdesti, yläkerta kerran.

Viikko 39
Ma - Yläkroppa
Ti - CrossFit
Ke - Jalat+selkä
To - Lepo
Pe - Yläkroppa
La - CrossFit syysbileet, järkyttävä määrä järkyttäviä WODeja ja paljon punkkua
Su - Pahoinvointia

Viikko 40
Ma - Jalat+selkä
Ti - CrossFit
Ke - Lepo
To - Yläkroppa
Pe - Jalat
La - Elixia ryhmäliikunnanohjaajarekry - pari tuntia erilaista hikoilua
Su - CrossFit

Viikko 41 (puolikuntoisuusviikko - flunssaa pukkaa)

Ma - Lepo
Ti - CrossFit
Ke - Lepo
To - Yläkroppatreeni
Pe - Jalat
La - CrossFit
Su - CrossFit - kyykyn, työnnön, tempauksen ja tempausvalan tekniikkaharjoittelua

Viikko 42

Ma - Lepo
Ti - CrossFit
Ke - Lepo
To - Jalat
Pe - Yläkroppatreeni
La - Zumba
Su - CrossFit + 10 km hölkkä

Parin puolikuntoisuus/työstressiviikon jälkeen pitäisi saada taas puntin määrä nostettua kolmeen-neljään kertaan viikossa. Alkaen tänään!

3 kommenttia:

  1. Voi mavonsilmä, jännää! Oispa kiva kuulla lisää siitä missä eri ruoka-/liikkumis-/elämäntapamokat erityisesti näkyvät.

    VastaaPoista
  2. Aah otetaas toive takasin: pieni vaivannäkö olisi ilmeisesti (taas) kannattanut, tuollahan noita sivuillaan on avattukin mukavasti.

    VastaaPoista
  3. Ei se oo aina niin kivaa ku saada suoria vastauksia! Mutta joka ja tapauksessa, Kaisa Jaakkola on tämän tiedon alkulähde. Sinne kannattaa suunnata syvennetyn tietämyksen perässä. :)

    VastaaPoista