maanantai 15. lokakuuta 2012

Paketti aavan meren tuolta puolen

Kauhean hyvä palvelu on ollut tänä aamuna! Täällä on ravannut miehiä toteuttamassa tahtoani: ensimmäinen kantoi kämppääni Lundia-hyllyn kappaleet, seuraava tuli pystyttämään sen, ja kolmas toi terveisiä rapakon takaa - viime viikolla iHerbistä tilaamani lisäprotskut.

Kuten aiemmin kerroin, ovat nyt maitotuotteet pois ruokavaliostani. Tarkoittaa myös heraproteiinista luopumista, mikä meinasi aluksi tuottaa päävaivaa, heran ollessa keskeinen osa käyttämiäni palautusjuomia.

SunWarrioria ovat kovasti internetin ihmeellisessä maailmassa kehuneet. Se on täysin vegaaninen, geenimuunteluvapaa ja gluteeniton tuote, jonka aminohappokoostumus on melkoisen messevä: löytyy hyvässä suhteesa yhdeksää eri keskeistä kaveria. Mutta niin on hintakin - kilon säkki maksaa Suomessa paikasta riippuen kuutisenkymmentä euroa.

Tytti vinkkasi minulle iHerbin, ja vahvisti samalla SunWarriorin proteiinin olevan itselläänkin käytössä. Suositteli näitä kahta tuotetta, joiden yhteishinnaksi - toimituskuluineen kaikkineen - tuli sellaiset viitisenkymmentä euroa. Että ei muuta kuin testailemaan!  Tilasin paketin viime keskiviikkona, ja tänään oli mies oven takana paketin kanssa.

Classic Protein Raw vegan-riisiproteiinituote pitää sisällään 21 grammaa eli annosta kohden:

80 kcal
1 g rasvaa
5 g hiilihydraattia
16 g proteiinia
60 mg kalsiumia
3 mg rautaa

Warrior Blend Raw proteiinissä, jossa tavara on peräisin herneistä, hampusta ja karpaloista, samassa määrässä on:

84 kcal
1,4 g rasvaa
4,2 g hiilihydraattia
15 g proteiinia
8,4 mg rautaa

Samat aminohapot löytyvät molemmista tuotteista, joskin vähän eri suhteessa. Ensimmäistä tulen käyttämään todennäköisesti enemmän yleisproteiinina, jälkimmäistä palautuselementissä. Täytyy kuitenkin tutustua vielä tarkemmin tuohon rakenteeseen. Mutta sitä ennen lähden tutustumaan makuun, nimittäin nyt. Jänskää!

Paketista löytyi myös pikkuinen iHerb-tussi ja näytepussi (heh, rimmasi!) mustaa kirsikkateetä. Nytpä alankin maanantaiaamua viettää täyttämällä uudenkarheaa kirjahyllyä, pyöräytän smoothiet ja kirsikkateet. Ei hassumpi alku viikolle!

3 kommenttia:

 1. Hei, Löysin pitkän tauon jälkeen uuden blogisi. Seurasin muodonmuutostasi hakien omaa inspiraatiota. Asiaan:

  Epäilen myös itselläni mahdollista gluteeni- ja lehmänmaitoallergiaa. Voisitko tehdä postauksen nykyisestä ruokavaliostasi?Erityisesti miten saat korvattua kaiken sen maitoproteiinin, jota ennen muinoin söit suuria määriä?

  Jään toiveikkaana odottelemaan ruokavaliovinkkejä ...
  Niin ja mites ne herkuttelupäivät? Syötkö silloin maitotuotteita/gluteenia?

  VastaaPoista
 2. Jo vain, tilauksesta! Odotellessa voisit tutustua vaikka Paleoliittiseen ruokavalioon tai tällaiseen herraan kuin Charles Poliquin. :)

  Cheat-päivinä syön justiinsa mitä tykkään, myös maitoa ja gluteenia, jos siltä tuntuu. Tosin nyt olen huomannut, että mitä "suorempi" lehmänmaito (eli esim. juurikin maito, rahka tai kerma) niin tulee oikeasti maha aika kipeäksi. Jännä, kun en ole tuohon aiemmin osannut kiinnittää huomiota. Vaan onneksi nyt sentäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Tsemppiä talveen ja rauhallista joulua =)

   Poista