lauantai 6. lokakuuta 2012

Petkuhuijutuspäivä nro 1

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRRRRRRPPPPPPPP!!!

Taivas varjele, mikä sieltä tulee, nimittäin ensimmäinen Cheat-meal! Kuten edellisessä postauksessa ohimennen kirjoittelin, sovimme Tytin kanssa vastaisuudessa yhdestä viikottaisesta huijausateriasta - ei päivästä, kuten olen tähän mennessä asian ajatellut.

Homma menee näin: koko viikko noudatetaan tiukkaa, tarkasti harkittua ruokavaliota. Proteiinit ja rehut ja pähkinät ja treenit ja nämä. Kuitenkin, kerran viikossa on lupa istua alas, ladata pöytä täyteen vapaavalintaisia herkkuja, ja - tämä on hyvä - yhdeltä istumalta syödä kaikki, mitä siinä on tarjolla. Siis kaikki.

Pari sääntöä on: lisää ei saa ottaa, ja kun pöydästä noustaan pois, on viikon huijaus siinä. Seuraava ateria on taas tavallinen setti. Ja elämä jatkuu kuten tavallisesti, aina seuraavan viikon huijaukseen asti.

No, minä kun en halua jättää mitään sattuman varaan, näytti minun ensimmäinen cheat mealini tältä:

Sääntöihin kuuluu myös vetäistä ensin pohjalle tavallinen ateria proteiineineen ja rehuineen, ja koska minulla on tänään takana aika reipas treenirupeama, myös hiilihydraatit. Ja sitten alkaa: omenahillomunkkeja kaksi kappaletta, pussillinen Susu-paloja, leipää valkohomejuustolla ja valkosipulilevitteellä, suklaajuomaa ja jäätelöä. Ei luulisi, että tarvitsee hakea lisää!

Toisen munkin kohdalla iski kuitenkin epäilys: meneekö tämä nyt hitto vie oikein? Voiko tämä pitää paikkaansa? Nopean laskelman perusteella kyseessä on tommonen apauttiarallaa paritonninen ateria energiamäärältään. Aliarvioiko Tytti kykyny mässäilyyn pahemman kerran?

Varmistin asian pitkäaikaiselta ystävältäni ja suurelta henkiseltä mentoriltani Tuukka Lehtiseltä, joka läväytti minulle paljonpuhuvan linkin. Katsokaa tästä. Point taken, sanoisin.

Eli mitä tästä hyödytään: polla pitää paremmin, kun tietää cheat-mealin olevan tulossa. Kuitenkin mässäilyn rajoittaminen vain yhdelle aterialle estää huijauspäivän venymistä huijauspäiviksi, mikä ainakin itselläni tuntuu usein olevan homman nimi. Kerralla vedetään nin järkyttävät ähkyt ja paha olo, ettei varmasti tee mieli vähään aikaan mässytellä.

Lisäksi viikon aikana mahdollisesti vajaaksi jääneet energiamäärät saavat tästä vähän boostausta. Mitä siitä seuraa on hiilihydraattivarastojen täyttyminen, joten treenin pitäisi kulkea taas suorastaan rallatellen seuraavat pari päivää.

Minä sitten rakastan tätä elämäntyyliä! Tässä on kaikki oikein. Paitsi että räjähdän. Sieraimistani tursuaa munkkia. Ihan kohta. Ahhhhh!

4 kommenttia:

 1. Hoi, toihan on ihan mahtava idea!
  Itellä kun tuntuu kaikki aina kaatuvan ns. huijauspäivään. Tai sitten se koko päivä menee ihan plörinäksi ja seuraavana päivänä onkin toooooodella hankalaa kaikki.. Eikä meikaläinen pysty ihan totaalikieltomeininkeihin.

  Jotenkin vaan tällasella tavallisella tallaajalla, joka yrittää ihan omin voimin tiputtaa painoa, mietittyttää että onko kerran viikossa liian usein.:o Mutta toisaalta, eikai se just jos koko muun viikon vetelee hyvin ja ruodussa, yksi ateria voi mitään kaataa?

  VastaaPoista
 2. No ei luulisi, että yhdellä aterialla voi mitenkään kaataa koko touhua, jos oikeasti muun viikon ruuat ja liikunnat on kunnossa. Kun muistaa pohjalle syödä tuon oikean aterian, niin ei mitenkään ole mahdollista syödä tuossa aivan järkyttävästi päin peetä, ellei sattumoisin kykene vetämään esimerkiksi kolmea majoneesipizzaa, litraa jäätelöä ja laatikollista donitseja siihen päälle. Jos nyt mietitään, että tuon aterian kalorimäärä on maksimissaan se 3000 (itse en ainakaan yksinkertaisesti enää saanut alas enempää, ja ehkä hyvä niin! :D ) niin on ihme juttu, jos tuon takia paino ei putoaisi.

  Vaikeinta on varmaan juuri sen pitäminen juuri yhdessä ateriassa. Ja tietenkin voi sitten miettiä oman lähtökohdan mukaan: jos treenaa vaikka kerran tai kahdesti viikossa sauvakävelyn merkeissä, ei tällainen varmaan ole järkevin mahdollinen ratkaisu. Mutta jos viikossa alkaa kertyä hikiliikuntaa abauttirallaa viisi tuntia, niin ei muuta kuin ääntä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Tai ainakin minä toivon näin. Katsotaan, millaisia vaikutuksia tällä on. Mutta toisaalta jos miettii normaalia viikonloppua esimerkiksi meikäläisellä, niin saattaa tuo lähes kolmen tonnin kalorimäärä paukkua hyvinkin, jos oikein pääsee cheatdayn makuun. Per päivä. Ja siihen lisätään vielä ajoittain viini/siideritissuttelut. Ja herkuttelu alkaa vähän perjantain puolelta kans, ja maanantaina vielä viimeiset jämät. Että luulen tämän olevan kaikin puolin järkevä ratkaisu.

   Poista
 3. Hei, pittääkös saman päivän aikana silti jaksaa syödä ne muutkin ateriat normaalisti? :D

  VastaaPoista