sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sunnuntaista

Eilen oli taas cheat meal. Miten ihanaa. Jotenkin viime viikko oli aika pitkä ja tunsin oloni puolikuntoiseksi ja vähän kuumeilevaksi, joten tieto mässypäivästä auttoi tsemppaamaan. Treenaaminen jäi vähemmälle - nyt on niin tiukka työputki edessä, ettei todellakaan ole varaa saikuttaa.

Siispä nautin kauan odotetusta lauantaista sitäkin enemmän: kävin aamulla ostamassa (nimensä veroisilta) Hulluilta Päiviltä lentoliput Malagaan (JES!!!), hain kauppahallista leivoksia, kävin CrossFittaamassa (tuplanaruhyppyharjoittelua ja kymmenen kierrosta kolme kertaa tekniikkapainoitteista tempausta 18 kg:llä ja viisitoista seinäpalloheittoa viiden kilon pallolla - siis yhteensä about parisataa hyppyä, 30 tempausta ja 150 seinäpalloheittoa aikaan 20:55, morjens!) ja FitWokin kautta kotiin rauhoittumaan - ja ennen kaikkea syömään!

Pohjalle FitWokista kasvispohjainen kana-cashewpähkinä-raejuustoteriyakisetti, pillerit ja sitten ne varsinaiset: valkosuklaarahkaa, suklaakakkua, porkkanakakkua, berliininmunkki, appelsiinikrokanttisuklaata... Nyt on myönnettävä, että tuli liioteltua: aika paljon tästä meni jakoon ja osa jopa rehellisesti roskiin. Berliinin munkista nakersin vain kuoren. Hyi, mikä sika.

Täytyy vähän vielä hioa tuota annostelua. Myönnän rapsutelleeni tänä aamuna rahkan jämät, vaikka se olisi todellakin kiellettyä. Mitä tästä opittiin: vain sen verran, mitä jaksaa oikeasti kerralla vetää. Tai loput kylmästi roskiin - HETI.Myös Pessi kävi vähän haukkaamassa suklaakakkua. Meinasi maistua vähän turhankin hyvin. Tällaisia me tytöt ollaan, persoja makean perään. Täytyy vastaisuudessa varsinaisen mässyttelyn jälkeen kätkeä herkut hyvin tämän talouden naarailta. Pienen nakertelun jälkeen vein moskat pois ja jäin maha täynnä ja väsyneenä mutta onnellisena seuraamaan kurrejen temmeltämistä. Mikäs siinä meillä oli köllötellessä ja telkkaria katsellessa, koko perheen voimin.

Tällä viikolla ohjelmassa on ollut myös vähän median valokeilassa paistattelua: Pinni-lehti, jonka avustajana olen toiminut lähinnä media-alan opintojen ohessa ja valmistumisen jälkeen, halusi tehdä tästä likasta juttua. Sielläpä olen nohevana ja kamalan pätevänä kertomassa, että mitenkäs tuo laihduttaminen onnistuu turvallisesti ja tehokkaasti, miten vältetään sudenkuopat ja miten niitä tavoitteita saavutetaan.


Kuvaa varten nostin maasta 55 kiloa. Myöhemmin tajusin, että olisi pitänyt purkaa nuo kymmenen kilon kiekot kahdeksaksi viiden kilon kiekoksi. Olisi näyttänyt messevämmältä. Jännä muuten, että kyllähän tuollaisen 55 kiloa nostaa maasta milloin vaan, mutta pidäpä sitä siinä paikoillaan sen verran, että kuvaaja saa hommansa hoidettua. Hikihän se siinä tuli!

Jäi muuten täällä kertomatta, että tulin rekrynneeksi itseni Elixiaan myös ryhmäliikunnanohjaajaksi. Keväällä alkaa koulutus, ja silloinpa alan näillä näkymin vetää Raw ja Power-tunteja. Heh, raw power. Sehän meikämandoliinille sopii. Ilmaporkunyrkkeilyä ja punttien kanssa räyhäämistä. Uusia aluevaltauksia. Olen kyllä tosi innoissani!

Innoissani olen myös leuanvetoprojektin edistymisestä: ykköset lähtevät nyt milloin vaan. Eivät tosin aivan puhtaasti vielä: kuminauhojen avulla olen koittanut malttaa lähteä suorilta käsin nostoon. Sieltä se tulee, hitaasti mutta varmasti!

Keskittymisprosentti: 100! Eikä ole edes lavastettu tilanne. Lupaan ettei ole!
Nyt on edessä vain sunnuntainen pulma: salille vai lenkille? Lenkki ei periaatteessa kuulu nyt treeniohjelmaani ollenkaan, mutta ai että kun polttelisi! Sain hankittua ihmepuhelimeen Spotifyn, sormet syyhyten täyttelen sinne voimaannuttavaa treenimusiikkia.

Mitäs löytyy sun treenisoittolistalta?

4 kommenttia:

 1. Multa pääsis varmana itku, jos pitäisi heittää munkkia roskiin :D Onko tuo cheat meal osa dieettiä vai onko se tarkoitus säilyttää kuvioissa loppuelämän, vai mites herkuttelut dieetin jälkeen?

  VastaaPoista
 2. Kyllä varmaan jollain tämän tapaisella mennään maailman tappiin asti. Jos nyt ei ihan tässä mittakaavassa kuitenkaan. Luulen, että mässyttelyn tarve tulee vähenemään, kun tälleen pikkuhiljaa siitä opetellaan pois. Tällä on hyvä päästä alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti nopeasta vastauksesta :) Mietiskelin, että olisiko tuommoinen itsellekin kokeilemisen arvoinen juttu, kun se varmaan tosissaan riittäisi taltuttamaan sen päänsisäisen karkkinälän kerralla, jaksaisi viikolla sitten syödä enemmän sitä terveellistä ruokaa.

   Toisaalta mun ongelma ois varmaan just se, etten sitten _oikeasti_ kuitenkaan raaskisi heittää mitään pois (ihan kuin ne karkit syötyinä jotenkin kokisivat arvokkaamman poismenon kuin roskiksessa :D), ja olen varmaan myös ihan liian ahne ostamaan vain yhden annoksen sitä karkkia... Mutta ehkäpä testaan tuollaista silti.

   Poista
  2. Mää haen nyt kans täydellistä mässyn määrää, niin, ettei tarvi heittää mitään pois. Koska aamulla rääpin tosiaan rahkan jämät, hups... :D Mutta oon huomannut jo nyt, etten arkena juuri enää edes mieti herkkuja. Että suurin hyöty varmasti tulee olemaan juuri tuon pois opettelun suhteen. Jossain vaiheessa voi kokeilla, että cheat meal vain joka toinen viikko tai vain tarpeeseen. Sokeri ja muu mäyskyttely kun on tällä hetkellä suurin mörkö minun ja ihanneminun välillä. Niin, ja punkku. Oi, se punkku.

   Poista